19 жовтня 2023 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено семінар на тему «Актуальні питання роботи спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в області з питань дотримання вимог санітарного законодавства в умовах воєнного стану».
До роботи були залучені спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та начальники і профільні спеціалісти районних, міських управлінь, відділів.
В ході семінару було розглянуто основні нормативні документи при здійсненні контролю за організацією харчування дітей в закладах освіти, порядок погодження перспективних меню, вимоги до буфетної продукції, наявність заборонених харчових продуктів в харчуванні учнів.
Крім того обговорено особливості контролю за якістю питної води на об’єктах централізованого та нецентралізованого водопостачання та проблемні питання, які виникають під час розгляду звернень громадян з питань порушення вимог санітарного законодавства.