У Запорізькій області фахівці Держпродспоживслужби продовжують контролювати дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів
опубліковано 23 червня 2020 року о 15:23

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, на виконання протоколу № 10 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.06.2020 року та доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, запроваджені певні  організаційні заходи щодо забезпечення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, у тому числі  постанов Головного державного санітарного лікаря України.

Розроблений уніфікований перелік питань для здійснення моніторингового контролю постанов Головного державного санітарного лікаря України у відповідній сфері господарської діяльності.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, напередодні проведення зовнішнього (пробного) незалежного оцінювання 2020 року, здійснили моніторинг щодо дотримання тимчасових рекомендацій з організації протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України № 24 від 21.05.2020 року в 34 пунктах, які створені на базі закладів освіти.

Особлива увага фахівців приділяється контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства, дезінфекційного та  протиепідемічного режиму у дошкільних навчальних закладах області.

Продовжуються санітарні обстеження закладів відпочинку для дорослих,  які розташовані на узбережжі Азовського моря. На теперішній час розпочали функціонування 58 закладів з тимчасового розміщення відпочиваючих. У ході обстежень відібрано для лабораторних досліджень 158 проб води питної, води відкритих водойм та піску пляжів, відхилень від нормативних показників не виявлено.

Не припиняється робота по контролю санітарно-технічного стану і дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах централізованого водопостачання. На теперішній час обстежено 118 водопроводів населених пунктів області.

Також триває контроль за впроваджених протиепідемічних заходів на агропродовольчих ринках Запорізького  регіону. Тільки за минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили 104 моніторингових обстеження  на 48 агропродовольчих ринках, які функціонують на території Запорізької області.

У ході проведення заходів фахівцями проводиться широкомасштабна санітарно-освітня робота серед суб’єктів господарювання та громадськості  щодо дотримання протягом дії карантину протиепідемічних заходів, встановлених постановами головного державного санітарного лікаря України.

Робота в цьому напрямку триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux