У січні фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області перевірили понад 2.3 тис. об’єктів щодо дотримання карантинних заходів
опубліковано 02 лютого 2021 року о 15:59

У поточному році фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують здійснювати державний нагляд (контроль) за дотриманням суб'єктами господарювання карантинних заходів, встановлених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, у січні 2021 року проведено 2319 моніторингових обстежень об’єктів різних сфер діяльності. Порушення обмежувальних протиепідемічних заходів виявлені на 365 об'єктахабо на кожному 6-му. Для порівняння, у липні-вересні 2020 року порушення фіксувалися на кожному 2-му об’єкті. Зменшення порушень обумовлено, передусім, зростанням свідомості та обізнаності бізнесу та пересічних громадян.

Водночас, антилідерами, де фіксуються порушення карантинних вимог залишаються: об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (порушення виявлені на 50 % від перевірених, агропродовольчі ринки (23,6%), об’єкти торгівлі продовольчими товарами (23 %), перукарні та салони краси (21.7%).

Серед основних порушень, встановлених на об'єктах, як і раніше є:

- використання несертифікованих засобів для вологого прибирання та дезінфекції;

- відсутність інформації про проведення температурного скринінгу працівників;

- відсутність маркування для дотримання соціальної дистанції;

-використання багаторазових рушників, обслуговування відвідувачів в закладах громадського харчування персоналом без одноразових рукавичок та захисних окулярів (екранів);

- не забезпечено централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією

- відсутність інформації про проведеннявологого прибирання виробничих приміщень та інші.

Також в період посиленого карантину, який тривав з 08.01.2021 по 24.01.2021, на 23 об’єктах зафіксовані порушення щодо заборони приймання відвідувачів.

За результатами перевірок складено 129 протоколів про адміністративні порушення, надано365 приписів та пропозицій про усунення недоліків, проінформовані органи влади та Нацполіція.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області особлива увага приділяється державному нагляду (контролю) за дотриманням протиепідемічних заходів на об’єктах освіти. Зокрема, у січні поточного року фахівці провели моніторингові обстеження у 74 закладах освіти, порушення карантинних вимог було зафіксовано на 17 об’єктах (23% від перевірених). Керівникам закладів надані відповідні пропозиції щодо усунення порушень та недопущення їх в подальшому.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) фахівці Держпродспоживслужби в ході моніторингових обстежень проводять роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання та громадськості.

Робота в цьому напрямку триває.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux