На Виноградівщині відбулися кущові семінари-наради з керівниками територіальних громад селища Вилок та села Пийтерфолво, директорами закладів дошкільної та загальної середньої освіти. У ході зустрічей обговорювались основні вимоги санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Водночас йшлося і про практичне застосування наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження уніфікованих форм актів за результатами планових (позапланових) заходів державного нагляду щодо дотримання вимог санітарно-епідеміологічного благополуччя в закладах дошкільної, загальної середньої освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
Начальник Виноградівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Степан Барзул повідомив, що останнім часом в законодавстві України з питань безпечності харчових продуктів та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя відбулись значні зміни. Його думку продовжив у своєму виступі заступник начальника – начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Виноградівського районного управління Юрій Клантюк. Посадовець у своєму виступі детально зупинився на основних положеннях наказу Міністерства розвитк у економіки, торгівлі та сільського господарства «Про затвердження гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти», а також розповів про сучасні вимоги до постачальників харчової продукції в освітні заклади.
Своєю чергою головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Виноградівського районного управління Михайло Данкович у ході спілкування з учасниками зібрання навів основні відмінності прийнятих і введених в дію підзаконних актів для закладів освіти з тими санітарними правилами і нормами, які втратили чинність.