У Луцьку відбувся семінар проекту Twinning для спеціалістів фітосанітарних лабораторій Держпродспоживслужби
опубліковано 08 жовтня 2018 року о 13:27

3-4 жовтня 2018 року у м. Луцьк відбувся ще один семінар у рамках проекту Twnning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері захисту рослин та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб» для спеціалістів фітосанітарних лабораторій – мікологів, бактеріологів, вірусологів з метою покращення знань щодо застосування міжнародних стандартів, обстеження на виявлення карантинних та інших шкідливих організмів, лабораторної діагностики.

Відкрили семінар Євгенія Лихач – директор ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» та Світлана Рябчевська – начальник управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Навчання проводили Гуніта Бокума – директор Національної фітосанітарної лабораторії Державної служби захисту рослин Латвії, Саніта Малдуте – заступник директора Національної фітосанітарної лабораторії Державної служби захисту рослин Латвії.

На семінарі розглянули низку питань:

-         Обстеження і лабораторна діагностика на виявлення карантинних та інших шкідливих організмів;

-         Застосування міжнародних стандартів діагностичних протоколів (МСФЗ 27 – Діагностичні протоколи для регульованих шкідливих організмів, стандарти ЄОКЗР діагностичних протоколів);

-         Документування та звітування за результатами обстежень і діагностики (реєстрація результатів обстеження, збір даних та обмін даними, введення обліку)

Відповідно до програми заходу, відбувся візит до ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія». Учасники семінару ознайомились з особливостями функціонування підрозділів лабораторії, поспілкувалися з колегами та обговорили актуальні питання щодо діагностики карантинних та інших небезпечних хвороб рослин.

Було відзначена відмінна організація робочого процесу та взаємодія між підрозділами ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія», а також висока професійна компетентність фахівців даної лабораторії.

У заході взяли участь представники 15-ти фітосанітарних лабораторій України. Департамент фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва представляла Ірина Мазур – головний спеціаліст сектору аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux