Спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Харківського району ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області 1-го жовтня в складі робочої групи спільно з представниками Харківського районного управління поліції № 3 взяли участь у відпрацюванні місць стихійної торгівлі харчовими продуктами на території Шевченківського району Харкова. Мета — профілактика харчових отруєнь, токсикоінфекцій та можливого виникнення санітарно-епідеміологічних ускладнень.
Робоча група працювала на території вздовж проспекту Перемоги, зокрема перевірено стихійний ринок поблизу супермаркетів «РОСТ» та «АТБ». Там реалізовували м’ясо сільськогосподарських тварин та птиці, яке не пройшло обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках; молочну продукцію; рибу та продукти з неї; консерви домашнього виготовлення; продукцію рослинного походження, у тому числі гриби тощо, що є порушенням ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Представники робочої групи вжили заходи з припинення стихійної торгівлі та провели роз’яснювальні бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства.
Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області й надалі проводитиме відповідну роботу для усунення на території Харкова та області місць стихійного продажу харчових продуктів, які становлять безпосередню загрозу для життя та здоров’я населення.