На базі Головного управління спеціалістами Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та контролю у сфері органічного виробництва за участю офіційних ветеринарних лікарів державних установ ветеринарної медицини Одеської області проведено семінар-нараду щодо обговорення повноважень офіційних ветеринарних лікарів, їх прав та обов’язків, а також порядку надання статусу офіційного ветеринарного лікаря та здійснення їх діяльності.
З метою удосконалення професійних навичок розглянуті питання щодо Державного контролю свіжого м’яса відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
Окрема увага приділена здійсненню заходів державного контролю відповідно до переліку питань для щоденного та періодичного контролю на потужностях операторів ринку Одеської області, а також контролю офіційного ветеринарного лікаря за виконанням плану НАССР та вимогами до простежуваності на потужностях операторів ринку, за дотриманням вимог Законів України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» та «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Офіційні ветеринарні лікарі поділились своїм досвідом організації державного контролю на потужностях.