У Херсоні фахівці Держпродспоживслужби за годину склали три протоколи на суб’єктів господарювання
опубліковано 11 листопада 2020 року о 16:57

У Херсоні триває робота ковід-патрулів. Так, 11 листопада фахівці Держпродспоживслужби області провели моніторингові обстеження у Шуменському мікрорайоні. І подивились, як суб’єкти господарювання дотримуються карантинних вимог.

У перукарнях персонал працює в захисних масках, прийом відвідувачів здійснюється виключно за попереднім записом. Також ведеться журнал температурного скринінгу працівників. Проте прибирання відбувається не дезінфікуючими засобами, а миючими.

У закладах громадського харчування виникли питання до посуду – у кафе, де відсутня посудомийна машина, страви відвідувачам можна подавати виключно  в одноразовому посуді.

У закладах в доступі відвідувачів наявна друкована паперова продукція, в тому числі у дитячих куточках, яку неможливо дезінфікувати. Відповідно ці журнали, брошури, розмальовки стають чинниками передачі інфекцій від однієї людини (дитини) до іншої.

У продуктових магазинчиках працівникам не вимірюють температуру, відсутній контроль за станом здоров’я персоналу, не всюди ведеться графік вологого прибирання приміщень.

На ринку в рибному павільйоні вологе прибирання проводить спеціальна людина. Проте робочі поверхні працівники обробляють самостійно, але роблять це миючими, а не дезінфікуючими засобами.

Щоденно під час заходів фахівці Головного управління проводять постійну роз’яснювальну роботу з керівниками, працівниками та відвідувачами об’єктів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювання на СOVID-19.

- Ми бачимо, що обізнаність суб’єктів господарювання щодо карантинних обмежень зростає. Проте порушення досі фіксуються майже на кожному другому об’єкті. На сьогоднішній день при фіксації порушень фахівці Держпродспоживслужби складають протоколи про порушення санітарних норм і правил. Сьогодні лише за першу годину роботи ми склали 3 протоколи Найчастіше порушення пов’язані з невикористанням дезінфікуючих засобів. Хочу ще раз звернутись до підприємців: білизна, яку найчастіше використовують під час вологого прибирання, не є дезінфікуючим засобом. Це вказано і на упаковці. Тобто розчин на її основі прибере забруднення, а не бактерії. Тому уважно читайте написи на упаковці, особливо інструкцію як правильно робити розчин для дезінфекції.  - зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux