Сумщина: фахівці Держпродспоживслужби взяли участь в нараді з керівниками закладів освіти
опубліковано 02 лютого 2023 року о 09:53

Наприкінці січня в управлінні освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради відбулась онлайн-нарада з керівниками закладів освіти громади за участю представників Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

У звʼязку з тим, що майже всі ліцеї та гімназії розпочинають роботу за змішаною формою навчання, постала потреба обговорити основні напрямки роботи щодо дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог.

З керівниками закладів освіти спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства обговорила обов’язкове дотримання виконання постанови головного державного санітарного лікаря України від 28 листопада 2022 року № 1 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у звʼязку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» в умовах відвідування закладів школярами.

Враховуючи те, що за короткочасного перебування дітей можливість організації гарячого харчування значно обмежена, представники Держпродспоживслужби вкотре проговорили про вимоги Постанови КМУ від 24 березня 2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», котрими необхідно керуватися при складанні примірних сезонних меню та визначення кратності харчування.

Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини нагадав вимоги щодо змісту технологічної документації на страви та вироби, описані в наказі Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України № 219 від 24.07.2002 «Про затвердження правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства».

Принагідно обговорили, яким чином здійснюється обов’язковий вхідний контроль харчових продуктів, необхідність перевірки товарно-транспортних накладних тощо.

Враховуючи те, що школи та НВК наразі перейменовано, керівникам наголосили також про обов’язкову перереєстрацію операторів ринку після зміни назви закладів, відповідно до Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 39 від 10.02.2016.

Наостанок було наголошено на необхідності дотримання гігієнічних вимог при організації та функціонуванні найпростіших укриттів у закладах освіти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux