Полтавщина: державні фітосанітарні інспектори Кременчуга звітують про роботу за рік, що минув
опубліковано 02 лютого 2023 року о 09:57

2022 рік для нашої країни та для нас самих став випробувальним та тяжким, як в моральному так і в матеріальному сенсі. Країна зазнала економічної кризи та втрати своїх найкращих синів та доньок. Але ми не зламні. У тяжких умовах воєнного стану ми продовжуємо працювати.

Воєнний стан вніс корективи в роботу нашої служби також. Постановами Кабінету Міністрів України  від 1 квітня 2022р. № 398 «Деякі питання здійснення фітосанітарних заходів та процедур в умовах воєнного стану» та від 5 серпня 2022р. №867 «Про внесення змін до постанови КМУ №398» було спрощено здійснення фітосанітарних заходів та процедур в умовах воєнного стану.

Державні фітосанітарні інспектори Кременчука здійснювали державний контроль за дотриманням вимог законодавства в сфері карантину рослин. Так, у 2022 році при здійсненні фітосанітарного контролю ними було проведено огляд імпортних об’єктів регулювання, зокрема тютюнової сировини, гречаної крупи, кунжуту, родзинок, тощо в кількості 3449 тонн, 4999 штук декоративних культур, 4303 штук дерев’яного пакувального матеріалу. Для проведення ітосанітарної експертизи до ДУ «Полтавська фітосанітарна лабораторія» направлено 389 зразків об’єктів регулювання та до «Дніпропетровської обласної фітосанітарної лабораторії» 47 зразків декоративних рослин. Карантинних об’єктів виявлено не було.

Складено 4 проєкта нотифікаційних повідомлень при виявленні порушень фітосанітарних вимог України, допущенних країнами-експортерами під час проведення фітосанітарного контролю дерев’янного пакувального матеріалу, який супроводжував вантажі ПрАТ «Кредмаш», ПАТ «ДТІ Україна», ТОВ «Фабрика рукавних фільтрів».

Здійснювався фітосанітарний контроль із внесенням відповідної інформації до інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». Протягом року своєчасно внесено 467 рішень в «Єдине вікно» відповідно до вимог законодавства.

У 2022 році на підставі проведених фітосанітарних процедур державними фітосанітарними інспекторами м. Кременчук оформлено та видано 1888 документів дозвільного характеру, а саме 1795 фітосанітарних сертифікатів та 93 карантинних сертифікати.

Не зважаючи на умови воєнного стану, ми працюємо і віримо, що наша служба повинна й надалі працювати, а наша країна процвітати в мирі та злагоді!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux