Створити безпечні умови для дітей під час оздоровлення та відпочинку – завдання оздоровчої кампанії-2024 в Полтавській області
опубліковано 05 червня 2024 року о 17:19

Основні завдання літнього оздоровлення та відпочинку - зміцнення здоров’я дітей, підвищення адаптаційних можливостей організму, формування позитивного емоційного стану, підвищення працездатності дитячого організму, запобігання захворюваності та дитячому травматизму.

В умовах воєнного стану, як і минулого року, на Полтавщині діятимуть лише табори з денним перебуванням і табори праці та відпочинку. Формування мережі закладів відпочинку залежить від безпекової ситуації у кожному регіоні.

Протягом 03 – 04 червня 2024 року на території 16 територіальних громад області розпочали роботу табори з денним перебуванням, які в переважній більшості, розташовані на базі загальноосвітніх навчальних закладів. На дітей чекають різноманітні екскурсії, різні форми виховної, навчальної та пізнавальної діяльності.

Більшість закладів відпочинку працюватимуть в одну зміну, у другу зміну планують працювати 4 заклади. Термін відпочинкових змін становить 12 - 15 днів, термін перебування у закладі відпочинку – від 6 до 8 годин.

У всіх закладах відпочинку буде організоване гаряче харчування: у більшості - 2 – 3 разове харчування, у Машівській, Горішньоплавнівській та Лубенській ОТГ - одноразове харчування. Вартість харчування становить від 50 до 200 грн - в залежності від кратності харчування.

Варто зазначити, що протягом 8 годин із триразовим харчуванням організовані табори з денним перебуванням у Полтавській, Новоселівській громадах Полтавського району, Лохвицькій та Сенчанській громадах Миргоролдського району.

У ході підготовки до роботи закладів відпочинку спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області у складі комісій перевірили 112 закладів. Під час комісійних обстежень звертали увагу на санітарно-гігієнічний та санітарно-технічний стан споруд, призначених для укриття дітей та працівників закладів відпочинку, відповідність їх потужності кількості дітей та персоналу, що одночасно перебуватимуть в закладі, забезпеченість питною водою, харчовими продуктами, тощо. Також звертали увагу на дотримання режиму роботи, організації харчування, вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів, питання проведення профілактичних заходів щодо попередження інфекційних та неінфекційних захворювань.

За результатами проведених обстежень керівникам закладів та керівникам органів місцевого самоврядування надано відповідні пропозиції щодо створення належних умов для організації відпочинку дітей у закладах відпочинку та недопущення загострення епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

З метою забезпечення дітей повноцінним, здоровим та безпечним харчуванням, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» проаналізовано та погоджено 112 примірних меню на літній період.

Діти – наше майбутнє. Наша відповідальність – зробити все, щоб вони були здоровими та успішними. Тому робота Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області в даному напрямку продовжується!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux