Дніпропетровщина: комісійні обстеження пристосованих таборів відпочинку на базі закладів освіти
опубліковано 05 червня 2024 року о 17:25

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та його територіальних структурних підрозділів при залученні беруть участь у комісійних обстеженнях пристосованих таборів відпочинку на базі закладів освіти. Обстеження здійснюються для визначення стану готовності закладів до роботи у літній сезон 2024 року. До складу комісії також входять представники органів управління освітою та місцевого самоврядування.

Наразі на території Дніпропетровської області у літній сезон 2024 року заплановано роботу 135 пристосованих таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти. Проте остаточна мережа ще формується.

  • На території 3 районів Дніпропетровської області робота таборів відпочинку з денним перебуванням дітей не запланована (м.Кривий Ріг, Новомосковський та Криворізький райони).
  • При цьому у м.Кривому Розі протягом літа на базі закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти міста заплановано функціонування 203 дитячих майданчиків літнього дозвілля (пізнавальні, мовні, розважальні тощо), без сну та харчування з 4-годинним перебуванням дітей. У Солонянській територіальній громаді заплановано роботу 10 пришкільних майданчиків також без сну та харчування з 4-годинним перебуванням дітей.
  • Під час комісійних обстежень спеціалісти Держпродспоживслужби визначають стан виконання санітарно-гігієнічних питань, вжиття заходів з дотримання протиепідемічного та дезінфекційного режимів, санітарний стан приміщень табору, їхнє оснащення, стан організації харчування, питного режиму, медичного обслуговування, водопостачання, каналізування, наявність умов для дотримання особистої гігієни тощо. Пріоритетним питанням під час воєнного часу є наявність тимчасового укриття у закладі для безпеки дітей та персоналу.
  • Крім того, під час комісійних обстежень таборів спеціалісти Держпродспоживслужби надають консультативно-методичну допомогу керівникам відповідних закладів щодо неухильного вжиття заходів з попередження інфекційної та неінфекційної захворюваності, недопущення харчових отруєнь в організованих дитячих колективах.

Нагадуємо, що дитячий заклад відпочинку - тимчасово діючий пристосований заклад, призначений для виховання, відпочинку, розвитку дітей, що має визначене місце розташування, матеріально-технічну базу, кадрове забезпечення та технології для надання послуг з відпочинку дітей відповідно до чинного законодавства.

Питання організації літнього оздоровлення та відпочинку перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Тему щодо функціонування пристосованих таборів відпочинку на базі закладів освіти Дніпропетровської області висвітлено під час інтерв’ю на ТК «Відкритий», пресконференцій у ІА «Міст-Дніпро» та ІА «Оперативна служба новин» головним спеціалістом відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргаритою Малишевою.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux