Стратегія розвитку Держпродспоживслужби – головна тема зустрічі
опубліковано 06 серпня 2024 року о 15:30

Інституційна трансформація та реформування Держпродспоживслужби з урахуванням стандартів ЄС – головна темі зустрічі Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука з Аташе з питань сільського господарства, Керівником сектору сільського госоларства, рибальства, лісництва і безпечності харчових продуктів Представництва ЄС в Україні Крістіаном Бен Хеллом за участі керівництва служби та представників європейського проєкту EU4SaferFood.

Під час зустрічі йшлося про розробку Стратегії розвитку органу та його підсекторів на довгостроковий та короткостроковий періоди, в якому повинно бути відображено такі напрями як євроінтеграція, комунікаційна платформа, розвиток соціального капіталу та запобіганням біологічних загроз та біологічного захисту, тощо.

«Найважливіше в Стратегії сформувати систему контролю харчової безпеки, яка має на меті попередження загроз, а не реагування по факту виявлених небезпек», - наголосив Сергій Ткачук.

Окрім того учасники обговорили закупівлю та постачання ІТ обладнання та програмового забезпечення, профінансованого Європейським Союзом. Завдяки обладнанню можна розпочати та підтримувати роботу нового навчального центру для фахівців у галузі ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів та санітарно-фітосанітарних заходів. Навчальний центр створюється для безперервного професійного розвитку спеціалістів Мінагрополітики та Держпродспоживслужби за підтримки проєкту EU4SaferFood на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Києві.

«Європейський Союз продовжує надавати всебічну підтримку Мінагрополітики та Держпродспоживслужбі, в т. ч. і закупівлею цього обладнання, аби допомогти їм ефективніше виконувати свої державні функції. Серед закупленого – потужне апаратне обладнання для Державного аграрного реєстру Мінагрополітики та для нового навчального центру для державних службовців Держпродспоживслужби. Ми також оновили парк офісної техніки, як-то комп’ютери, ноутбуки, програмне забезпечення, мережеве обладнання, багатофункціональні пристрої, та потурбувалися про надійне резервне копіювання даних та їх відновлення у разі надзвичайних ситуацій», – зазначив Крістіан Бен Хелл

Також сторони розглянули концепцію реформування лабораторної мережі Держпродспоживслужби, що допоможе удосконалити роботу референтних лабораторій, які мають бути провідними лабораторіями у конкретній сфері та координувати роботу мережі уповноважених компетентним органом на лабораторні дослідження (випробування) за відповідними видами (напрямами) лабораторій, як це відбувається в ЄС.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux