Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві інформує, що відповідно до інформації Державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" у Шевченківському районі Києва зареєстровані захворювання на гостру кишкову інфекцію серед споживачів харчової продукції, виготовленої у закладі громадського харчування.
Встановлено, що 25 січня 2023 захворіло четверо відвідувачів зазначеного закладу, у тому числі троє госпіталізовані до медичного закладу столиці. Усі захворілі дорослі. Захворювання пов’язують із вживанням страв, що містять курячі яйця.
Станом на 28.01.2023 до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві від ДУ "ЦКПХ МОЗ" надійшла інформація, що кількість випадків гострої кишкової інфекції (ГКІ) серед відвідувачів закладу зросла до 5 чоловік.
В ході спільного епідеміологічного розслідування ДУ "ЦКПХ МОЗ" відібрано 20 санітарно-гігієнічних змивів з устаткування кухні закладу, обстежено на кишкову патфлору 13 осіб персоналу, відібрано 4 готові страви до яких входять яйця курячі з неповною термічною обробкою, 2 проби води та 10 сирих яєць для дослідження на сальмонельоз.
Адміністрації закладу наголошено на негайному припиненні виготовлення ймовірно небезпечних готових страв до складу яких входять яйця курячі з неповною термічною обробкою та вилучення з обігу цієї партії яєць. За інформацією керівництва закладу вищезазначені заходи вжиті.
Епідеміологічне розслідування спалаху ГКІ триває.