Розпочався відбір «амбасадорських» вин 2024 року
опубліковано 28 серпня 2024 року о 16:31

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін взяв участь у заходах Всеукраїнського відбору вин-амбасадорів 2024 року, основним організатором якого є Українська корпорація по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром».

Відбір проводиться в рамках реалізації міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Найкращі зразки, які стануть «посольскими» винами, представлятимуть Україну в дипломатичних установах України за кордоном, а також в унікальному культурному центрі вина La Cite du Vin у французькому місті Бордо.

Представники Держпродспоживслужби є офіційними спостерігачами за роботою дегустаційної комісії та виконанням всіх необхідних процедур.

За словами Сергія Захаріна, визначення вин-амбосадорів є вельми актуальним - з огляду на необхідність підтримки високого авторитету українських виноробів, а також стимулювання вітчизняного виробництва вин.

За словами генерального директора Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» Володимира Кучеренка, постійна присутність українських вин в La Cité du Vin забезпечує належне представлення України як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства перед усією світовою спільнотою.

Нагадаємо, що у серпні 2024 року Держпродспоживслужба (в особі Голови Сергія Ткачука) та «Укрвинпром» (в особі генерального директора Володимира Кучеренка) уклали розширений Меморандум про співпрацю, метою якого є створення надійних умов для розвитку виноробства в Україні та забезпечення високої якості української та імпортної продукції, просування українських вин на внутрішньому та міжнародному ринках. Очікується, що укладена угода дозволить ефективно реалізувати спільні ініціативи з розвитку та підтримки української виноградарсько-виноробної галузі, зокрема в частині проведення просвітницьких заходів для споживачів щодо якості та безпеки виноробної продукції.

«Україна має великі виноробні традиції. Дуже показово, що сумлінні вітчизняні виробники, не дивлячись на наявні ризики, впроваджують інновації, вкладають серйозні інвестиції в розвиток та оновлення матеріально-технічної бази. Дуже приємно, що ця робота не залишається непоміченою. Найкращі зразки українських вин стануть «посольскими» винами і представлятимуть Україну в міжнародних організаціях, в дипломатичних установах, на престижних прийомах і конкурсах», - наголосив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux