Розпочався відбір «амбасадорських» вин 2023 року
опубліковано 15 серпня 2023 року о 17:09

Розпочався Другий Всеукраїнській відбір вин-амбасадорів 2023 року міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Найкращі зразки, які стануть стануть «посольскими» винами, представлятимуть Україну в унікальному культурному центрі вина La Cite du Vin у французькому місті Бордо, а також в дипломатичних установах України за кордоном.

Минулорічні вина-"амбасадори", які отримали міжнародне визнання, були представлені під егідою президента Франції Еммануеля Макрона під час щорічних виставок Wine Paris і Vinexpo Paris. Наразі українські винороби мають можливість зміцнити свої позиції на світовому ринку та адаптуватися до міжнародних стандартів, демонструючи світові свою автентичність, традиційність та унікальність.

З вітальним словом до організаторів та учасників відбору звернувся заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін. Він наголосив на важливості проведення заходу з огляду на необхідність підтримки високого авторитету українських виноробів, а також стимулювання вітчизняного виробництва вин.

За словами генерального директора Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості Володимира Кучеренка, постійна присутність українських вин в La Cité du Vin забезпечує належне представлення України як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства перед усією світовою спільнотою.

«Цей проект не лише значно підсилить міжнародний імідж нашої країни, а й допоможе підтримати українські виноробні підприємства, прискорить вихід виноградарсько-виноробної галузі України на нові горизонти. Проєкт також є важливим в контексті євроінтеграції, оскільки Україні потрібно адаптуватися до стандартів ЄС, впроваджувати новітні технологічні алгоритми. Дуже показово, що сумлінні вітчизняні виробники, не дивлячись на наявні ризики, впроваджують інновації, вкладають серйозні інвестиції в розвиток та оновлення матеріально-технічної бази», - наголосив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux