Результати здійснення метрологічного нагляду Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області за 2022 рік
опубліковано 08 грудня 2022 року о 12:32

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області протягом січня-лютого 2022 року проведено 4 планові перевірки з метрологічного нагляду щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері законодавчо регульованої метрології. Порушення метрологічних вимог встановлено у 2 суб’єктів господарювання, що складає 50 %.

Сім планових перевірок не вдалось провести у зв’язку з введенням з 24 лютого 2022 року воєнного стану згідно Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні” а також відповідно до Постанови КМУ №303 від 13 березня 2022 року «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», яка набрала чинності 17 березня 2022 року.

Також нормами пункту 3 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"   № 533 установлено, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності у суб’єктів господарювання із середнім та незначним ступенем ризику. Постановою Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2020 року                 № 1236 (зі змінами та доповненнями) установлено, що на усій території України діє карантин до 31 грудня 2022 року.

За звітний період позапланові перевірки не здійснювались.

При проведенні перевірок обревізовано 762 одиниці засобів вимірювальної техніки (далі – ЗВТ), з яких 8 одиниць  (1,05 %) визнано непридатними до застосування.

Перевірки проводилися за такими видами діяльності суб’єктів господарювання у сфері законодавчо регульованої метрології,  як забезпечення захисту життя та охорони здоров’я громадян та торговельно-комерційні операції та розрахунки між покупцем (споживачем) і продавцем (постачальником, виробником, виконавцем), у тому числі під час надання транспортних, побутових, комунальних, електронних комунікаційних послуг, послуг поштового зв’язку, постачання та/або споживання енергетичних і матеріальних ресурсів (електричної і теплової енергії, газу, води, нафтопродуктів тощо). 

За результатами метрологічного нагляду у 2022 році Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області вжиті такі заходи:

  • видано 2 приписи про усунення порушень метрологічних вимог,  які виконані результативно;
  • складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері метрології та метрологічної діяльності, а за матеріалами розгляду справ винесено дві постанови по справі про адміністративне правопорушення на  загальну суму 0,51 тис. грн., які сплачено до державного бюджету.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux