Волинь: результати роботи органу ринкового нагляду за одинадцять місяців 2022 року
опубліковано 08 грудня 2022 року о 12:28

Посадовими особами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області впродовж  одинадцяти місяців 2022 року  проведено 9 перевірок характеристик нехарчової продукції, з них 7 планових перевірок та 2 позапланові. 

За результатами проведених перевірок характеристик нехарчової продукції порушення встановлені у всіх 9 контрольних заходах.

Також було проведено 5 перевірок за повідомленнями від митних органів. За результатами перевірок у 3 суб’єктів господарювання виявлені порушення вимог законодавства про державний ринковий нагляд, надано 2 повідомлення митним органам щодо заборони випуску продукції у вільний обіг. Одному суб’єкту господарювання  видано 3 рішення щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності, які були виконані повністю та результативно в ході перевірки, відповідно були скасовані. У 2 cуб’єктів господарювання порушень не виявлено.

Після введення на всій території України воєнного стану згідно Указу Президента України №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» перевірки характеристик нехарчової продукції не проводились. Оскільки Постановою КМУ №303 від 13 березня 2022 року «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», яка набрала чинності 17 березня 2022 року, Кабінет Міністрів України припиняє проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”. 

Під час здійснення заходів у сфері державного ринкового нагляду перевірялась продукція за наступними видами: радіообладнання; електричне та електронне обладнання у тому числі низьковольтне; електричні лампи та світильники; взуття; мийні засоби текстильні волокна і текстильні вироби. 

Впродовж одинадцяти місяців в рамках проведення перевірок нехарчової продукції  відбір  зразків продукції для проведення відповідних експертиз (випробувань) не здійснювався. 

За результатами проведених перевірок через невідповідність продукції вимогам технічних регламентів до суб'єктів господарювання було прийнято 26 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. З них: 6 рішень - щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони надання продукції на ринку; 6 рішень - щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами; 14 рішень - щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності. Також прийнято 9 рішень - про скасування рішень та 12 рішень - про внесення змін до рішень.

За порушення  господарюючими суб'єктами  вимог статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»  до  3-х  суб’єктів господарювання винесено 3 постанови про накладення штрафу на загальну суму 272 тис. гривень, з яких добровільно сплачено  51 тис. грн.,  51 тис. грн. було стягнуто в судовому порядку та сплачено сбуєктом господарювання до бюджету. Стягнення 170 тис.грн. відбувається через виконавчу службу  в примусовому порядку. 

Також протягом одинадцяти місяців 2022 року суб’єктами господарювання було сплачено до бюджету 110 тис. грн. штрафних санкцій накладених у 2021 році.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux