Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Владислав Катченко у форматі відеоконференції провів зустріч з представниками суб’єктів господарювання, які займаються виробництвом або обігом харчових продуктів.
Учасники зустрічі обговорили актуальні питання роботи бізнесу в умовах війни. Зокрема, мова йшла про безпечність харчових продуктів у зв’язку з відключенням у операторів ринку систем електропостачання внаслідок російської агресії.
Владислав Катченко зазначив, що навіть у такій складній ситуації ми не повинні допустити харчових отруєнь. Тому, перед операторами ринку стоїть важливе питання - забезпечити належні умови під час зберігання і реалізації харчових продуктів, зокрема дотримання температурного режиму.
Це, насамперед стосується тих об’єктів, де відсутні альтернативні засоби електроенергії, адже на багатьох потужностях вже вони використовуються відповідно до вимог впровадженої системи безпечності харчових продуктів (система НАССР).
В ході заходу були надані рекомендації як діяти операторам ринку для забезпечення належних умов під час зберігання та реалізації харчових продуктів у разі відключення електроенергії.
Також в.о. заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков проінформував присутніх про зміни до законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, що є черговим кроком стосовно виконання міжнародних зобов’язань України, передбачених Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.