Про роботу щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення в Полтавській області за січень 2023 року
опубліковано 03 лютого 2023 року о 10:06

В умовах воєнного стану Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області здійснює моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації, спільно із об’єднаними територіальними громадами щоденно вивчає ситуацію щодо функціонування систем забезпечення життєдіяльності: водопостачання, водовідведення, енергозабезпечення, тощо.

Протягом січня 2023 року спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь на території області не зареєстровано.

З метою недопущення поширення інфекційних захворювань, отруєнь серед внутрішньо переміщених осіб спеціалісти Головного управління щоденно проводять моніторинг дотримання вимог щодо облаштування місць тимчасового перебування переселенців.

Станом на 03.02.2023 року в області задіяно 142 пункти. Протягом звітного періоду проведено 74 моніторингових відвідувань пунктів тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. Особливу увагу під час обстежень звертали на організацію харчування, забезпечення людей питною водою, медичною допомогою, забезпеченість пунктів достатньою кількістю миючих та дезінфікуючих засобів, створення умов для дотримання особистої гігієни, дотриманням температурного режиму в приміщеннях, де перебувають переселенці. Також звертали увагу на дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювань на COVID – 19.

За результатами моніторингових обстеженьь суб’єктам господарювання надані пропозиції щодо усунення виявлених порушень, з працівниками закладів, де розташовані пункти тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, проведена роз’яснювальна робота щодо профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Протягом місяця фахівці Головного управління обстежили 28 пунктів, де здійснюється збір та розподілення гуманітарної допомоги, 6 пунктів приготування їжі для потреб територіальної оборони, 5 пунктів незламності.

Проведено роз’яснювальну роботу з питання попередження розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19 на 1108 об’єктах, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, аптечних закладах та інших об’єктах.

Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проводить роботу з надання адміністративних послуг, видачі документів дозвільного характеру та проведення погоджувальних процедур.

Протягом звітного періоду розглянуто 6 пакетів документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, за результатами розгляду видано 6 рішень щодо можливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Також розглянуто та погоджено: 3 санітарних паспорта на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, 1 інструкцію з радіаційної безпеки, 2 матеріали звітності про фактичні обсяги радіоактивних відходів; 1 проект зон санітарної охорони водних свердловин; 1 схему санітарної очистки населеного пункту.

Головне управління продовжує виконувати свою роботу із забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення в області у межах, визначених державою повноваженнях.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux