Привітання Ольги Шевченко з нагоди річниці створення Державної служби з карантину рослин України
опубліковано 30 червня 2020 року о 09:00

27 років тому, а саме 30 червня 1993 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про карантин рослин» і цей день вважається офіційною датою створення Державної служби з карантину рослин України.

Відтоді в кінці червня святкують своє свято всі, хто оберігає здоров’я рослин  та дбає про фітосанітарну безпеку нашої держави.  

Сьогодні в структурі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів працює майже 2500 державних фітосанітарних інспекторів та фахівців державних установ – фітосанітарних лабораторій.

Державні фітосанітарні інспектори по всій країні здійснюють фітосанітарний контроль вантажів, проводять обстеження сільськогосподарських культур та багаторічних насаджень з метою виконання вимог країн-партнерів України в міжнародній торгівлі, а також виконують великий обсяг інших фітосанітарних заходів з метою охорони території країни від занесення чи самостійного проникнення карантинних організмів, їх виявлення, локалізації і ліквідації.

За декілька останніх років зросла якість проведення фітосанітарної експертизи, всі фітосанітарні лабораторії отримали атестати про акредитацію за міжнародним стандартом ДСТУ ISO/IEC 17025:2006/2017. Крім того, значно посилилась діагностична спроможність лабораторій, придбане нове обладнання, спеціалісти регулярно беруть участь в навчаннях, освоюють нові методи виявлення та ідентифікації регульованих шкідливих організмів.

Робота, яку виконують державні фітосанітарні інспектори та спеціалісти фітосанітарних лабораторій вимагає високих професійних знань і навичок, вмінь оперативно знаходити вихід зі складних ситуацій, що часом виникають особливо у випадках виявлення небезпечних карантинних організмів.

Шановні колеги!

Прийміть слова щирої вдячності за ваш професіоналізм, відповідальність, сумлінну працю, та вагомий вклад в забезпечення здоров’я рослин та захист природних багатств нашої держави.

Від щирого серця вітаю вас з 27-ю річницею створення Державної служби з карантину рослин України!

Міцного вам здоров’я, благополуччя і достатку!

Успіхів і професіоналізму, кар’єрного зростання та родинного затишку! 

Нехай робота завжди приносить вам радість і велике задоволення!

 

 

З найкращими побажаннями,

 

Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби                           Ольга ШЕВЧЕНКО

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux