На Чернігівщині Держпродспоживслужба проводить обстеження закладів торгівлі і громадського харчування та перевіряє рейсові автобуси
опубліковано 30 червня 2020 року о 09:18

Фахівці Ніжинського міськрайонного управління Держпродспоживслужби проведено моніторинг дотримання карантинних заходів та обмежень суб’єктами  господарювання Ніжинського району відповідно  до протоколу № 19 позачергового засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій   від 04.06.2020 р.

У складі робочої групи, яка працювала на об’єктах, крім фахівців Держпродспоживслужби також були представники органів виконавчої влади, Національної поліції, державної служби надзвичайних ситуацій України та засобів масової інформації.

Члени комісії обстежили 2 заклади громадського харчування, 7 закладів торгівлі і фельдшерський пункт у Ніжинському районі, а також 5 автобусів для перевезення пасажирів у межах району. Під час роботи в умовах карантинних обмежень на перевірених об’єктах вимоги постанов Головного державного санітарного лікаря України переважно виконуються. Втім подекуди - не в повному обсязі. Серед виявлених під час моніторингу типових порушень є:

- відсутність інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладах громадського харчування та торгівлі;

- відсутнє маркування для перебування в черзі з дистанцією 1,5 м між відвідувачами;

- не забезпечене дотримання відстаней не менше 1,5 метри  між сусідніми столами;

- незабезпеченість працівників закладів громадського харчування у повному обсязі засобами індивідуального захисту;

- не організовано централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами в закладах громадського харчування;

- відсутнє нагадування про масковий режим поруч із пасажирськими дверима в транспортному засобі;

- в автотранспорті відсутнє інформування пасажирів про заходи профілактики коронавірусної  хвороби COVID-19;

- здійснюється перевезення пасажирів не в межах кількості місць для сидіння.

Члени комісії провели роз’яснювальні бесіди з керівництвом перевізників щодо виявлених порушень, які були зафіксовані робочою групою, вказано на неухильне виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України  від 21.05.2020 року № 23. Усі дані по кожному об’єкту зафіксовані в спеціально розробленій  довідці.

Під час моніторингу на всіх об’єктах фахівці Держпродспоживслужби розповсюдили пам’ятки  «Коронавірус: профілактика інфікування  і поширення»  та  «Як знизити ризик інфікування коронавірусом».

Окрім того, працівники 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини 4-ого Державного пожежно-рятувального загону управління Державної служби надзвичайних ситуацій України  в Чернігівській області з гучномовців на спецавтомобілі проводили інформування населення Ніжинського району щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux