Харківщина: фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у Другому Харківському продовольчому форумі «Харків на шляху до продовольчої безпеки: виклики, ризики, перспективи їх подолання»
опубліковано 19 квітня 2024 року о 16:00

В.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Андрій Бабарук та заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів та кормів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Валерій Ситніков взяли участь у Другому Харківському продовольчому форумі «Харків на шляху до продовольчої безпеки: виклики, ризики, перспективи їх подолання». Захід відбувся 18 квітня 2024 року в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна.

Заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів та кормів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Валерій Ситніков розповів про виконання Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області під час воєнного стану повноважень у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Зокрема, здійснення державного ветеринарно-санітарного нагляду (контролю), державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

Також Валерій Ситніков звернув увагу присутніх на законодавчі підстави для припинення проведення планових заходів державного контролю та проведення позапланових, повідомив про порушення виявлені за минулий рік та протягом І кварталу 2024-го, вжиті заходи та надані адміністративні послуги. Приміром, за три місяці поточного року  Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області здійснено 29 позапланових заходів державного контролю (18 у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і 11 у сфері ветеринарної медицини) і розглянуто 19 скарг фізичних осіб у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

До спільного обговорення продовольчої безпеки в Харкові та регіоні долучилися спікери від різноманітних організацій, фондів та інституцій. Серед тем, які цього разу були озвучені під час виступів: гуманітарні питання та допомога, гуманітарне розмінування, продовольча політика та соціальне забезпечення, продуктова безпека та засоби до існування, аграрний сектор та аграрна політика, рециклінг та повторне використання відходів, діяльність міжнародних організацій у регіоні, споживча поведінка та здорове харчування.

Форум організовується соціологічним факультетом ХНУ імені В.Н. Каразіна в межах проєкту FUSILLI (Сприяння трансформації міської продовольчої системи через впровадження інноваційних лабораторій життя). Перший такий захід відбувся в грудні 2023 року та був присвячений продовольчій безпеці в Харкові та регіоні й тим викликам, з якими зіштовхується наше місто, регіон і його мешканці під час повномасштабної війни росії проти України. Тоді представники  Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області розповіли про функції з контролю якості харчових продуктів та продуктів рослинного походження.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux