У Семенівці фахівці структурного підрозділу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели онлайн-нараду з керівниками відділів освіти та особами, які відповідають за харчування дітей у місцевій територіальній громаді. Темою обговорення стало складання орієнтовного чотиритижневого сезонного меню з урахуванням норм харчування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021 року.
Спілкуючись з освітянами, представники Держпродспоживслужби також звертали їхню увагу на продукти, заборонені для використання у навчальних закладах, дотримання технологічного процесу при приготування їжі, дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоку і правил товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, використання кухонного інвентаря згідно з маркуванням, проходження медичного огляду персоналом харчоблоку відповідно до необхідних термінів.
Особливий наголос під час наради був зроблений на розробку та впровадження у закладах освіти, розташованих на території Семенівської громади, системи НАССР.