Понад 100 тис. грн штрафних санкцій застосовано до громадян за порушення вимог карантину
опубліковано 18 листопада 2021 року о 15:56

За 10 місяців поточного року фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини притягнули до адміністративної відповідальності 500 осіб. Штрафів накладено на загальну суму 111 503 грн, з них 105 757 грн стягнуто до державного бюджету, а 10 постанов передано до виконавчої служби про примусове виконання рішень.

Всього за вказаний період в ході моніторингу об’єктів щодо дотримання протиепідемічних заходів спеціалісти Держпродспоживслужби здійснили 42 561 обстеження, при 5 225 (12,3%) встановили порушення. Суб’єктам господарювання надали приписи та пропозиції щодо усунення порушень, а також склали 522 протоколи про адміністративне правопорушення.

Під час моніторингу виявлялись порушення щодо недотримання дезінфекційного, «маскового» режиму, відсутності антисептиків на входах до закладів торгівлі, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням соціальної дистанції між відвідувачами та, власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів тощо.

Завдяки моніторинговим обстеженням суб’єктів господарювання та активній інформаційній кампанії з профілактики коронавірусу, здійсненій Держпродспоживслужбою Кіровоградщини, область є одним із регіонів з найменшою кількістю інфікованих осіб та залишається в «жовтій» зоні епіднебезпеки.

Водночас прослідковується тенденція до послаблення організації й дотримання протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання, в тому числі серед працівників. Це ж стосується і відвідувачів, які знаходяться в приміщеннях закладів, установ, підприємств без засобів індивідуального захисту або в захисних масках, що не закривають ніс та рот.

Наголошуємо, що вимога використовувати захисну маску в приміщеннях будівель та споруд не скасована Урядом навіть за умови отримання повного курсу вакцинації, адже захисна маска є дієвим бар'єром в поширенні повітряно-крапельної інфекції, зокрема інфекції COVID-19. 

Водночас вакцинація населення та відповідальне дотримання протиепідемічних заходів залишаються основними передумовами для боротьби проти коронавірусної інфекції COVID-19 та недопущення стрімкого поширення хвороби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux