Південне міжрегіональне головне управління Держпродспоживслужби на державному кордоні – на варті безпечності харчової продукції
опубліковано 05 липня 2023 року о 17:00

Повномасштабне вторгнення росії в Україну внесло свої корективи у специфіку роботи Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні.

Так, майже з самого початку повномасштабного вторгнення було заблоковано діяльність Одеського, Чорноморського, Південного морських портів. Роботу зазначених портів частково відновлено лише після 22 липня 2022 року, коли у Стамбулі було підписано угоду “Ініціатива з безпечного транспортування зерна та харчових продуктів з українських портів”.

Миколаївський, Білгород-Дністровський морські порти, а також Міжнародний аеропорт “Одеса”, через які здійснювався майже весь вантажообіг, повністю призупинили свою діяльність, у зв'язку з чим велике навантаження прийшлось на Ренійський та Ізмаїльський морські торговельні порти. Так, після 24 лютого 2022 року об'єм вантажів, оформлення яких проводиться державними ветеринарним інспекторами в Ренійському та Ізмаїльському портах в середньому на місяць зросло у 70 разів (70 000 тонн порівняно з 1000 тонн до повномасштабного вторгнення).

Ситуація що склалась призводила до накопичення великої кількості вантажного автотранспорту на автодорогах південного регіону, утворення черг у пунктах пропуску і необхідності прийняття важливих рішень. Так, усвідомлюючи важливість збільшення експорту агропродукції з забезпеченням відповідності підконтрольних вантажів вимогам законодавства, Південним міжрегіональним головним управлінням було максимально прискорено процеси огляду вантажів та їх оформлення, за результатом чого, середній час видачі міжнародних сертифікатів на експортні вантажі, за умови наявності експертних висновків та проведеного державного контролю, складав менше 2-ох годин.

Попри збройну агресію російської федерації фахівці Південного міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби на кордоні продовжують повною мірою забезпечувати безперебійне здійснення заходів офіційного контролю, направлених на перевірку безпечності харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного походження, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України.

На фотографії зображено фахівці Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні. На фотографії зображено фахівці Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні. На фотографії зображено фахівці Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні. На фотографії зображено фахівці Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні. На фотографії зображено фахівці Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні. На фотографії зображено фахівці Південного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux