Спеціалісти Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області ініціювали проведення семінар-наради для підприємців при Департаменті з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради з питання особливостей роботи ринків, закладів торгівлі та громадського харчування в літній (спекотний) період року. Також під час зустрічі провели гігієнічне навчання та роз’яснювальну роботу з об’єктами епідемічного ризику: закладами ресторанного та готельного господарства.
На семінарі учасників ознайомили із законодавчими та нормативно-правовими актами, які регламентують діяльність суб’єктів підприємницької діяльності в питанні обігу харчових продуктів. До адміністрації агропродовольчих ринків довели до відома наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.04.2024 № 1279 «Про затвердження Гігієнічних вимог до агропродовольчих ринків». Окремо фахівці висвітлили актуальні питання, що впливають на забезпечення стабільної епізоотичної ситуації, в тому числі сказ тварин, лейкоз, африканська чума свиней, а також наголосили на необхідності проведення ідентифікації та реєстрації тварин.
Спікерами на заході були Віктор Заброда - начальник Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в області та Тамара Третяк - головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького районного управління.
Фахівці зосередили увагу на питаннях:
Тамара Третяк розповіла про профілактику харчових отруєнь мікробного походження, а саме: токсикоінфекцій та бактеріальних токсикозів. Вона зауважила, що для їх запобігання слід чітко дотримуватись технологій приготування їжі, температурного режиму при зберіганні сировини та готових страв, а особливо в умовах відключення електроенергії.
Після основної частини наради спеціалісти Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини відповіли на численні запитання присутніх.