Одещина: всі пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей перевірені фахівцями Держпродспоживслужби
опубліковано 02 червня 2023 року о 14:06

З метою забезпечення безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей, належних умов для перебування дітей, попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в закладах відпочинку фахівцями районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області у складі комісій з представниками ДСНС, органів влади та відділів освіти перевірено готовність пришкільних таборів з денним перебуванням до оздоровчої кампанії 2023 року.

Болградський район

Цьогоріч місцева влада прийняла рішення організувати відпочинок для 2 тис. 196 дітей у 34 пришкільних таборах в шести територіальних громадах Болградського району (Арцизьська та Болградська міські ОТГ, Кринична, Кубейська, Василівська, Городненська сільські ОТГ).  З 1 по 16 червня 2023 року організовано відпочинок для 836 дітей у десяти пришкільних таборах у трьох територіальних громадах; з 5 по 20 червня в 19 пришкільних таборах в трьох територіальних громадах району відпочиватимуть 1 тис. 176 дітей, а з 8 по 27 червня буде організований відпочинок для 184 дітей у трьох пришкільних таборах в одній територіальній громаді.

Готовність об’єктів до оздоровчої кампанії днями перевірили фахівці Болградського районного управління у складі комісії з відділом освіти Болградської міської ради. Перевірено оснащення харчоблоків технологічним обладнанням та інвентарем, забезпеченість гарячою та холодною проточною водою, миючими та дезінфікуючими засобами, дотримання інструкції щодо проведення миття кухонного посуду, вимоги щодо організації  повноцінного та безпечного харчування дітей згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року №305. Постачання продуктів харчування в заклади освіти здійснюють оператори ринку, які мають державну реєстрацію операторів ринку та  необхідні дозвільні документи.

Роздільнянський район

Представники Роздільнянського районного управління спільно з відповідальними фахівцями Державної служби з надзвичайних ситуацій провели комісійну перевірку організації роботи пришкільних таборів Затишанської селищної ОТГ. З 1 червня тут стартувала літня оздоровча кампанія. На базі закладів загальної середньої освіти відкрито табори з денним перебуванням дітей, в яких протягом 14 робочих днів відпочиватимуть всі учні початкової школи. Для них організовано змістовне дозвілля, фізкультурно-оздоровчу та виховну роботу.

Ізмаїльський район

В оздоровчий період 2023 року в районі будуть працювати 49 пришкільних таборів, де відпочиватимуть 3 тис. 95 дітей. З них у 27 закладах (1 тис. 257 дітей) організовано дворазове харчування – сніданок і обід. З Держпродспоживслужбою узгоджено меню для всіх таборів, проведено бесіди з персоналом щодо організації збалансованого, якісного та безпечного харчування.

Напередодні старту літнього відпочинку спеціалісти Ізмаїльського районного управління взяли участь у роботі комісій з питань прийомки таборів відпочинку з денним перебуванням на базі закладів освіти Ренійської, Вилківської та Кілійської міських ОТГ. Перевірено стан навчальних приміщень, укриттів, санвузлів, харчоблоків з питань дотримання санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів. В кожному закладі проведено бесіди з персоналом з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Відповідальним особам надані рекомендації з організації відпочинку в літній період, дотримання питного режиму. Окремо рекомендовано включити до виховної роботи заняття на тему негативного впливу тютюнопаління на організм людини.


на фото - чотири людини в класній кімнаті на фото - три людини в шкільній кімнаті на фото - три людини в їдальні на фото - шкільна кухня на фото - людина біля умивальника
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux