Одещина: підсумки лютого 2023 року в сфері захисту споживачів
опубліковано 16 березня 2023 року о 15:48

Протягом лютого 2023 року на розгляд до відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг надійшло 49 звернень, з них розглянуто 28 звернень, а за 21 зверненням направлено запити до суб’єктів господарювання з вимогою щодо надання інформації, з питань, які порушувались в зверненнях, та вжиття заходів з усунення можливих порушень прав споживачів.

Задовільно (на користь споживачів) вирішені питання, які порушені у зверненні громадянина про відшкодування грошових коштів у сумі 3 060 грн. за придбані у ФОП, який здійснює підприємницьку діяльність на промтоварному ринку "7 км", двох люстер "Delony". Також за сприяння Головного управління інтернет-магазином відшкодовано споживачу кошти у сумі 550 грн. за придбаний капор.

Крім того, за звітний період в Консультаційному центрі захисту прав споживачів та громадян проведено консультування десяти споживачів з питань  повернення коштів за товар неналежної якості, обґрунтованості нарахувань за послуги з газопостачання, порядку проведення гарантійного ремонту товару та з інших питань. Також постійно надається необхідна консультаційна підтримка як споживачам, так і суб’єктам господарювання в телефонному режимі.

У сфері метрологічного нагляду розглянуто звернення споживача щодо неодноразового обважування при здійсненні покупок у продовольчому магазині, який спеціалізується на реалізації м’яса і м’ясопродуктів. За результатами розгляду заявнику надані відповідні роз’яснення.

В сфері державного ринкового нагляду забезпечено виконання рішення суду про застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій за продаж небезпечного електричного обладнання (мережевий фільтр і зарядний пристрій). До державного бюджету сплачений штраф у розмірі 68 000 грн.

З метою дотримання вимог чинного законодавства про рекламу, зокрема, щодо вживання державної мови в рекламі та відсутності проявів сепаратизму або закликів до порушення державного устрою України обстежено 144 рекламних носія у м. Одеса. Також за інформацією, що була надана Управлінням реклами Одеської міської ради, надіслано понад 30 вимог суб’єктам господарювання, які розміщують рекламні засоби без наявності відповідних дозволів, для надання ними документів, з урахуванням яких будуть вжиті вичерпні заходи для усунення можливих порушень вимог законодавства в сфері реклами.

На малюнку зображено білий аркуш з написом скарга
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux