Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області брав участь у зустрічі щодо питань у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини
опубліковано 04 червня 2021 року о 17:22

3 червня, за участю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та голови Куликівської селищної ради, була організована зустріч з жителями Куликівської громади.

Перед учасниками зібрання виступав Юрій Павлішен, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, який поінформував  про епізоотичну ситуацію у громаді, зокрема детально зупинився на питанні щодо лейкозу ВРХ. За рахунок широкого розповсюдження, це захворювання наносить світовому скотарству значних збитків.

Крім того, Юрій Павлішен проінформував присутніх щодо нових Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 12 березня 2019 року № 118, які запроваджують належну практику виробництва, переробки та введення в обіг молока та молочних продуктів, встановлюють критерії до сирого молока, що обумовлюють його придатність для введення в обіг. Він наголосив, що нові вимоги були розроблені з метою встановлення єдиних, адаптованих до норм ЄС вимог щодо безпечності, якості та гігієни при виробництві та введенні в обіг молока, молозива і молочних продуктів з них.

Також, керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області значну увагу приділив бджільництву, зокрема процедурі видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки відповідно до Порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, затвердженого Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19 лютого 2021 року та наголосив на важливості постійної тісної співпраці бджолярів з органами місцевого самоврядування, сільгоспвиробниками та територіальними органами Держпродспоживслужби.      

Учасників зібрання ознайомили з Тарифами надання ветеринарних послуг, що надаються відповідно до наказу Мінагрополітики України від 13.02.2013 № 96 «Про затвердження розміру плати за послуги з питань ветеринарної медицини, захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, які надаються органами та установами, що входять до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.03.2013 № 380/22912 (у редакції наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 25 лютого 2021 р. № 395).

Результатом проведеної зустрічі є домовленість про подальшу співпрацю на постійній основі щодо актуальних питань. Також, присутні мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на питання що їх цікавили.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux