На Житомирщині споживачам повернуто 9,67тис.грн. за результатами перевірок у сфері захисту прав споживачів
опубліковано 18 вересня 2024 року о 15:23

Одним із ключових завдань, покладених на Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області – є контроль за дотриманням вимог законодавства про захист прав споживачів.

Враховуючи, що Кабінетом Міністрів України поновлені заходи щодо захисту прав споживачів у сфері надання житлово-комунальних послуг зміни від 08.03.2024 року № 261 до постанови КМУ №303 від 13.03.2022 року «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану»,  п. 41 дозволено позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг, відповідно Головним управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснюється проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства  у сфері надання житлово-комунальних послуг за зверненнями фізичних осіб.

Відтак, спеціалістами Головного управління на звернення громадян стосовно порушень законодавства про захист прав споживачів в частині якості надання та правильності  нарахування плати за житлово–комунальні послуги підприємствами області, проведено 2 позапланові заходи (перевірки) державного нагляду (контролю), в ході яких виявлені порушення законодавства.

За результатами позапланових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) складено акти перевірок, на підставі яких надані приписи про усунення порушень щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів.

На виконання приписів Головного управління суб’єктами господарської діяльності проведено перерахунок вартості наданих послуг, зокрема за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на суму 9,67тис.грн. та притягнуто до адміністративної відповідальності посадову особу, шляхом накладання штрафу в розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux