Держпродспоживслужба та європейські експерти обговорили особливості використання ІТ-обладнання
опубліковано 18 вересня 2024 року о 15:24

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів робочу зустріч із керівником проєкту ЄС «Подальша підтримка у погодженні українського законодавства, контролю та поінформованості із законодавством ЄС у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, фітосанітарії» (EU4SaferFood) Тоні Вілом та експертом проєкту Зораном Станковічем.

Ключова тема зустрічі – організація тестування та подальшого використання ІТ-обладнання, яке надійшло в рамках міжнародної технічної допомоги за сприяння міжнародних партнерів.

Сергій Захарін подякував міжнародним партнерам за допомогу у зміцненні цифрового потенціалу Держпродспоживслужби та її територіальних органів, а також подальшої диджиталізації державного сектору.

Під час зустрічі сторони обговорили результати спільного аудиту щодо постачання ІТ- обладнання, яке було надано безоплатно у рамках міжнародної технічної допомоги за підтримки Європейського Союзу. Також обговорювалися питання подальшої імплементації українських цифрових інструментів з європейськими інформаційними системами.

Сергій Захарін запевнив, що Держпродспоживслужба вживає всі необхідні технічні заходи для доопрацювання низки цифрових проєктів, які здійснюються за підтримки міжнародних партнерів. Ця робота здійснюється з урахуванням досвіду кращих цифрових кейсів ЄС та компетентних органів провідних країн, а також на основі сумлінного виконання вимог національного законодавства. Окрім того, здійснюється реалізація програм професійного навчання співробітників із використанням цифрових інструментів, що є одним із ключових аспектів цифровізації.

«Цифровізація управлінських процесів на державній службі – це інструмент, що допомагає економити час і ресурси, а також ефективно та швидко реагувати і на запити платників податків, і на надзвичайні ситуації різного рівня. Держпродспоживслужба – відкритий і прозорий орган державної влади, який має надавати громадянам та сумлінному бізнесу адміністративні послуги гарантовано високої якості, при цьому постійно збільшуючи частку послуг, які доступні у електронній формі, з використанням сучасних цифрових інструментів. Завдяки спільній роботі з міжнародними експертами ми маємо конкретні напрацювання, які відповідають високим світовим стандартам. Ми дуже вдячні експертам європейського проєкту EU4SaferFood за допомогу у вирішенні зазначених питань», - відзначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux