Одним із ключових завдань сьогодення є посилення контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування в закладах освіти - на цьому наголосила в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Власова під час селекторної наради з керівниками районних, міських управлінь та самостійних галузевих підрозділів.
Зокрема, учасники обговорили алгоритм дій при проведенні заходів державного контролю діяльності постачальників харчових продуктів та послуг з організації харчування для закладів середньої освіти.
Також були розглянуті актуальні питання щодо проведення моніторингових обстежень об’єктів нагляду з дотримання протиепідемічних та обмежувальних заходів, встановлених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Окремо акцентувалася увага на виконанні доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів щодо здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живої птиці та зберіганням продукції з неї.
За кожним напрямком роботи були визначені першочергові завдання та наданні пропозиції щодо шляхів їх реалізації.