Фахівці територіальних підрозділів Держпродспоживслужби Чернігівщини не лише ведуть активну роз’яснювальну роботу щодо нового Санітарного регламенту для навчальних закладів, а й перевіряють виконання його основних вимог.
Зокрема, у Варвинській громаді фахівці Держпродспоживслужби спільно з працівниками відділу освіти місцевої ОТГ промоніторили дотримання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти щодо приміщень харчоблоків, технологічного обладнання та його розміщення, слідкування за дотриманням правил особистої гігієни учнями у приміщенні їдальні, забезпечення відповідної відстані між обідніми столами і роздачею чи вікном (дверима) для прийому брудного посуду. Акцентувалась увага на безпечності харчових продуктів, виконанні вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Перевірено дотримання нововведень в організації харчування дітей, виконання санітарно-гігієнічних правил і норм утримання закладів освіти.
Також зверталась увага і на дотримання закладами освіти вимог санітарного законодавства щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
Під час обстежень надавались консультації та рекомендації, фахівці відповідали на актуальні запитання.
За результатами роботи по кожному навчальному закладу надані пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.