На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби проводять перевірки птахогосподарств щодо виконання заходів з біологічної безпеки
опубліковано 02 березня 2021 року о 12:02

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дмитра Шмигаля, протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 29.01.2021р. №1 та відповідно до вимог чинного законодавства, Головним управлінняям Держпродспоживслужби в Запорізькій області посилено заходи щодо недопущення занесення та поширення високопатогенного грипу птиці на території області.

Так, протягом лютого 2021 року фахівці Держпродспоживслужби провели 14 позапланових заходів ветеринарно-санітарного контролю (нагляду) щодо суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живої птиці на предмет дотримання вимог біобезпеки, в ході яких на 10 об’єктах виявили ряд недоліків.

За порушення вимог ветеринарно-санітарних правил, посадовим особам птахогосподарств винесено 10 приписів про усунення причин і умов, що спричинилиданіпорушення та10 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

З метою запобігання занесення та розповсюдження високопатогенного грипу птиці в області з початку року проведено 23  засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, на яких розглядались питання забезпеченнясуб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живої птиці, виконання вимог «Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці», «Ветеринарно-санітарних правил для птахівничих господарств і вимог до їх проектування», Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці в особистих селянських господарствах» та дотримання вимог біобезпеки.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, населення, мисливців щодо суворого дотримання заходів з профілактики пташиного грипу птиці та інших інфекційних захворювань птиці та небезпеки поширення збудника грипу птиці від дикої перелітної птиці.

У разі виявлення випадків масових захворювань птиці або її загибелі, включаючи отруєння, необхідно негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та здійснювати заходи відповідно до наказу Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 24 липня 2006 року № 60 «Про затвердження Плану дій при підозрі захворювання (загибелі птиці) на високопатогенний грип птиці». Контактний тел. (061) 228-04-51.

До кінця березня будуть перевірені всі птахогосподарства регіону щодо дотримання ветеринарно-санітарних вимог.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux