На Закарпатті визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь
опубліковано 25 лютого 2020 року о 10:54

Представники міських та районних структурних підрозділів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживлужби у Закарпатській області взяли участь у нараді-навчанні, що проходила під керівництвом очільника Головного Управління Держпродспоживслужби Івана Гуледзи.

Під час наради обговорювались питання особливості підготовки та видачі документів дозвільного характеру, основні аспекти роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) та електронним документообігом; безпечність харчування в закладах дошкільної та середньої освіти з метою запобігання випадків харчових отруєнь; тактика при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння.

Іван Гуледза позитивно оцінив роботу спеціалістів управління щодо ІАС, а також відзначив належну та ефективну організацію роботи з розслідування випадків групових харчових отруєнь, які мали місце у минулому році в області. Водночас посадовець наголосив на необхідності проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та працівників закладів дошкільної і середньої освіти регіону з метою запобігання виникненню у цих закладах випадків харчових отруєнь.

Далі учасники зібрання заслухали доповіді з окреслених питань та ознайомилися з напрацюваннями колег за окремими напрямами своєї діяльності. Зокрема, йшлося про правила видачі санітарних паспортів, повний перелік документів, котрі подаються через систему ЦНАП, та про оформлення документів за результатами позапланових заходів, проведених за заявами громадян відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Під час розгляду питання ефективності роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) присутні мали змогу відшліфувати свої навики роботи в цій системі.

Окремо було наголошено на важливості забезпечення дієвого  державного санітарно-епідеміологічного нагляду за навчальними  та виховними закладами області, організацією безпечного харчування дітей, станом матеріально-технічної бази харчоблоків. На розгляд присутніх був також представлений покроковий алгоритм дій при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння та порядок надання  інформації про події і ситуації, що становлять загрозу життю та здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року № 818 .

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux