На Вінниччині Держпродспоживслужба проводить активну роз'яснювальну роботу щодо організації якісного харчування дітей в закладах освіти
опубліковано 05 лютого 2024 року о 15:48

Протягом тижня спеціалісти Гайсинського, Жмеринського, Тульчинського районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницький області, з метою забезпечення організації якісного харчування в навчальних закладах та профілактики гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, провели низку семінарів для керівників освітніх закладів, медичних працівників, керівників груп HACCP, кухарів та представників відділів освіти територіальних громад.

В ході проведення семінарів, присутні розглянули алгоритм виконання Стратегії реформування шкільного харчування та операційного плану заходів з її реалізації у 2024 році.

Також, фахівці Держпродспоживслужби ще раз нагадали учасникам про необхідність виконання вимог Постанови КМУ №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку"; надали роз'яснення щодо основних аспектів, які варто враховувати під час складання угод на постачання продуктів харчування і в ході проведення оцінки постачальників; наголосили на важливості ведення журналів підрахунку норм харчування; розібрали особливості планування примірного чотиритижневого сезонного меню.

Окремим блоком було розглянуто питання впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливостей практичного застосування програм-передумов. Обговорили проблемні питання щодо матеріально-технічного стану закладів середньої та дошкільної освіти, необхідності оновлення харчоблоків та закупки нового технологічного обладнання.

Після проведених семінарів учасники мали змогу задати свої питання та отримати вичерпні фахові відповіді, а також усі отримали інформаційні матеріали щодо вимог чинного санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux