Спеціалісти Барського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області продовжують проводити навчання та активну роз’яснювальну роботу, розпочаті у 2021 році, щодо впровадження нових норм в рамках реформи шкільного харчування та вимог постанови Кабінету Міністерств України "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку" від 24 березня 2021 №305.
16 лютого 2022 року спеціалісти провели семінар-нараду з медичними працівниками та кухарями закладів освіти Барської міської ТГ.
Під час заходу учасники обговорили актуальні питання організації харчування у закладах освіти, проаналізували примірні чотиритижневі меню, які надійшли на погодження до служби, вказали на недоліки та надали рекомендації щодо їх усунення.
Також, звернули увагу освітян на впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у закладах освіти.
Окремо фахівцями Держпродспоживслужби було наголошено на необхідності дотримання протиепідемічних вимог в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Детальніше про все, що стосується реформи системи харчування у закладах освіти України: нормативної бази, впровадження реформи на рівні регіонів, очікуваних результатів від неї, затверджених меню тощо, - можна дізнатися на платформі про здорове харчування у школах "ЗнаЇмо".