Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, районні управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели навчання для персоналу, який задіяний в організації харчування дітей у дошкільних навчальних та загальноосвітніх закладах: завідувачів дошкільних навчальних закладів, заступників директорів загальноосвітніх шкіл, медичного персоналу, завгоспів, кухарів навчальних закладів району.
Навчання проведено на базі харчоблоків Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Збараж, Кременецького ліцею імені У. Самчука, а також в Лановецькій РДА.
Обговорили стан впровадження системи НАССР (аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках) на харчоблоках закладів освіти, заходів щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, повноцінного збалансованого харчування.
Важливу увагу під час навчання приділили і питанню підготовки кваліфікованого персоналу для харчоблоків із досвідом роботи, аспектам ведення необхідної документації на харчоблоках, дотримання правил особистої гігієни працівниками, санітарно-гігієнічних вимог до безпеки, якості умов зберігання й реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини, технології приготування страв.