На Берегівщині фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області провели семінар-нараду з питань організації харчування в закладах освіти відповідно до нових законодавчих вимог. Захід проходив за участю працівників закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти Пийтерфолвівської сільської ради.
У ході його проведення наголошувалося на необхідності дотримання гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532.
Як зауважив під час свого виступу заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Виноградівського управління ГУ ДПСС Юрій Клантюк, потрібно розробити та впровадити постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Посадовець також пояснив учасникам семінару сучасні вимоги до постачальників харчової продукції в освітні заклади.
Дещо детальніше про нові вимоги санітарного законодавства розповіла лікар відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Виноградівського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Наталія Данкович. Вона, зокрема, зупинилася на таких питаннях, як складання приблизного чотиритижневого сезонного меню для дітей різних вікових груп; норми та підходи до організації харчування дітей згідно з постановою КМУ № 305 від 24.03.2021 року; виготовлення страв за оновленими нормами харчування; ведення відповідної документації та журналів обліку тощо.