За період із 13 по 19 липня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області здійснили 722 позапланових заходів державного нагляду (контролю) на об’єктах нагляду з питань дотримання протиепідемічних вимог на період карантину.
Зокрема, перевірено 187 закладів громадського харчування, 379 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 123 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами. За результатами виявлених порушень складено 66 протоколів, надано 95 приписів керівникам закладів, проінформовано органи влади у 78 випадках та направлено 22 матеріали у правоохоронні органи.
Перевірки суб’єктів господарювання будуть продовжуватися. Надалі перевірятимуться заклади із масовим перебуванням людей, місця торгівлі, заклади побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси), заклади готельно-ресторанного обслуговування.
Звертаємо увагу суб’єктів господарювання на неухильне дотримання працівниками та відвідувачами закладів вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних вимог на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Керівник закладу господарювання несе відповідальність за дотримання умов щодо збереження власного здоров’я та здоров’я своїх працівників і відвідувачів.
У разі повторного виявлення порушень протиепідемічних вимог буде виноситись питання на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про припинення роботи закладів.