На Полтавщині завершилась оздоровча компанія
опубліковано 16 серпня 2024 року о 15:40

Одним із найважливіших завдань держави в забезпеченні соціального захисту дітей є реалізація їхнього права на оздоровлення та відпочинок. Цього літа, як і минулого, з огляду на введення воєнного стану, органи місцевої влади самостійно вирішували питання організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Враховуючи безпекову ситуацію в регіоні, наявність відповідних умов, протягом літнього періоду 2024 року в Полтавській області працювали лише заклади відпочинку: табори з денним перебуванням та праці та відпочинку. Позаміські оздоровчі заклади не надавали послуги з оздоровлення та відпочинку для дітей.

Заклади відпочинку функціонували на території 16 об’єднаних територіальних громад. Всього було відкрито 128 закладів, в тому числі: табори з денним перебуванням, які розташовані на базі загальноосвітніх навчальних закладів – 123, табори праці та відпочинку – 5.

Більшість закладів відпочинку працювали в одну зміну, у другу зміну працювали 4 заклади. Термін відпочинкових змін становив 12 - 15 днів, термін перебування у закладі відпочинку – від 6 до 8 годин.

У всіх таборах з денним перебуванням було організоване гаряче харчування: у більшості - 2 – 3 разове харчування, у Машівській, Горішньоплавнівській та Лубенській ОТГ - одноразове харчування. Вартість харчування становила від 50 до 200 грн в залежності від кратності харчування.

З метою забезпечення контролю за створенням у закладах відпочинку безпечних умов для перебування дітей спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби проведено ряд заходів на підготовчому етапі та в ході роботи закладів. У складі комісій перевірено 168 закладів відпочинку. Під час комісійних обстежень, порушення виявлені під час 52 перевірок. На адресу керівників закладів, органів влади, місцевого самоврядування направлено конкретні пропозиції щодо усунення порушень та вжиття заходів щодо збереження життя та здоров’я дітей, недопущення епідемічних ускладнень в організованих колективах у літній період.

Для харчування дітей, відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», розглянуто та погоджено примірні сезонні меню.

Незважаючи на всі перепони: періодичні «Повітряні тривоги», аномальну спеку та тривалі відключення електроенергії, оздоровча кампанія пройшла в області на належному рівні, послуги з відпочинку отримали більше 7000 дітей. 

Наразі в області оздоровча кампанія закінчена. Заклади освіти активно готуються до початку нового 2024 – 2025 навчального року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux