Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Полтавського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області у складі комісій, створених відділами освіти територіальних громад протягом серпня-вересня 2023 року проводять обстеження закладів освіти області щодо готовності їх до нового навчального року.
Під час проведення обстежень проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед осіб, відповідальних за надання послуг з харчування, щодо дотримання гігієнічних вимог стосовно поводження з харчовими продуктами, запровадження та застосування постійно дієвих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Особливу увагу фахівці Служби зосереджують на загальному санітарно-гігієнічному стані, організації повноцінного харчування, облаштування шкільних харчоблоків відповідно до вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
У ході проведення обстежень, спеціалісти з безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби району надають рекомендації, щодо дотримання вимог харчового законодавства. Наразі проведено обстеження 415 закладів, робота триває.