16 березня фахівці Білгород-Дністровського районного управління Головного управління разом із представниками Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації взяли участь у виїзній нараді з працівниками закладів освіти (керівниками, медичними працівниками, працівниками харчоблоків), постачальниками харчових продуктів в заклади Татарбунарської, Тузлівської, Лиманської та Дивізійської ОТГ Білгород-Дністровського району. Тема доповідей представників Держпродспоживслужби - організація безпечного харчування в закладах освіти.
Начальником Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Петром Сьоміком було надано інформацію щодо основних принципів організації безпечного харчування в закладах освіти, доведено вимоги законодавства до впровадження системи НАССР, висвітлено етапи розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках в закладах освіти. Обговорено основні вимоги наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження і використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти», затверджених Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11.2020 року №2347 (в редакції наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 01.12.2020 р. №2489).
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білгород-Дністровського районного управління Сергій Шаповал зосередив увагу на способах організації харчування, режимів харчування, окреслив вимоги до планування меню, забезпечення харчування дітей з особливими дієтичними потребами, наголосив на необхідності дотримання вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305.