На нараді-конференції у Чернігові обговорили особливості фітосанітарних процедур під час експорту сільгоспкультур до Китаю
опубліковано 07 травня 2021 року о 17:04

7 травня у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області пройшла нарада-конференція на тему «Особливості проведення фітосанітарних процедур в період вегетації кукурудзи, сої, ячменю, що призначені для експорту до Китайської Народної Республіки. Важливість дотримання суб’єктами господарювання Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи, сої та ячменю з України до Китаю». Захід проходив у режимі онлайн, і долучитись до нього мали змогу понад півсотні учасників з усіх куточків області, в тому числі суб’єкти господарювання і фахівці відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки.

У вступному слові начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен зазначив, шо на сьогодні Китай – один з основних імпортерів українського зерна і співпраця з цією країною вкрай важлива для наших аграріїв. Він також ознайомив учасників відеоконференції з основними вимогами Китайської Народної Республіки до української сировини, наголосив, що при здійсненні господарської діяльності виробники зерна повинні дотримуватись норм законодавства, як вітчизняного, так і країн-партнерів, з якими співпрацюють.

«Всім нам - і фахівцям Держпродспоживслужби, і фітосанітарних лабораторій, і суб’єктам господарювання необхідно докласти максимум зусиль, щоб українська продукція відповідала вимогам країн-партнерів та була конкурентоспроможною на світовому ринку, що дасть можливість досягти нарощування експортного потенціалу та зберегти економічні інтереси держави», - зазначив Юрій Павлішен.

Під час зібрання йшлося про важливість дотримання суб’єктами господарювання протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи, сої, ячменю та перелік регульованих шкідливих організмів, що мають значення для Китайської Народної Республіки.

Крім того, учасники зібрання дізнались про умови встановлення вільної зони від карликової сажки посівів ячменю та про особливості проведення фітосанітарної експертизи зразків, відібраних під час обстежень посівів кукурудзи, сої та ячменю, призначених для експорту до КНР.

Конференція проходила у форматі діалогу, фахівці відповіли на численні запитання суб’єктів господарювання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux