На Кіровоградщині завершується реорганізація структурних підрозділів та державних установ Держпродспоживслужби
опубліковано 30 січня 2023 року о 12:32

Територіальні підрозділи Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в районах і містах піддалися реорганізації відповідно до адміністративно-територіального устрою Кіровоградщини. Відтак на території області функціонують чотири підрозділи Держпродспоживслужби – Кропивницьке районне управління (Кропивницька, Знам’янська, Олександрівська, Новгородківська, Долинська, Устинівська, Бобринецька та Компаніївська громади), Новоукраїнське районне управління (Новоукраїнська, Новомиргородська, Маловисківська та Добровеличківська громади), Голованівське районне управління (Голованівська, Вільшанська, Новоархангельська, Благовіщенська та Гайворонська громади), Олександрійське районне управління (Олександрійська, Петрівська, Онуфріївська та Світловодська громади).

З приводу реорганізації та визначення пріоритетів роботи в Голованівському районному управлінні відбулась нарада під головуванням керівника Радія Коломійчука та за участі першого заступника начальника Голованівської районної військової адміністрації Михайла Копієвського. Посадовець РВА високо оцінив роботу Держпродспоживслужби та зауважив, що в умовах воєнного часу її функції значно посилилися. Зокрема це стосується контролю за харчуванням та якістю питної води в закладах освіти, а також обстеження укриттів щодо дотримання встановлених вимог до їх облаштування для безпечного перебування людей.

Начальник Голованівського районного управління Радій Коломійчук акцентував на обстеженні місць перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та зазначив, що в ході оглядів спеціалісти Держпродспоживслужби звертають увагу на відповідність умов «Мінімальним вимогам щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв’язку з військовою агресією», затвердженим наказом МОЗУ від 31 березня 2022 року № 554. Відповідати

вимогам мають умови проживання, організація медичного обслуговування, організація харчування, дотримання протиепідемічних вимог з профілактики коронавірусної хвороби тощо. За результатами обстежень та при виявленні недоліків органам місцевого самоврядування надаються рекомендації з питань організації харчування, облаштування житлової зони, дотримання умов особистої гігієни, медичного забезпечення, дотримання протиепідемічних заходів та забезпечення належного повітряно-теплового режиму тощо.

В ході обговорення спікери також торкнулися теми функціонування Пунктів Незламності. На території Голованівського району облаштовано 61 такий об’єкт. Як зазначив посадовець РВА всі пункти працюють та забезпечені необхідним. В разі блекауту там можна зарядити пристрої, зігрітися, випити гарячого чаю, скористатися інтернетом тощо.

Спеціалісти Держпродспоживслужби разом із керівником Радієм Коломійчуком обговорили робочі питання, за результатами наради було окреслено першочергові заходи для виконання завдань, покладених на Голованівське районне управління.

Зазначимо, що шляхом приєднання до інших державних установ реорганізовують також районні державні лікарні ветеринарної медицини та декілька міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби, що працюють на території Кіровоградської області. Водночас, не зважаючи на часткове об’єднання ветлікарень, всі їхні функції - заходи з профілактики, діагностики, імунізації та лікування хвороб тварин - забезпечуватимуться через дільничні лікарні відповідної районної державної лікарні ветмедицини або безпосередньо через районні державні лікарні ветмедицини

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux