Фахівці Маловисківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели семінар-нараду з представниками загальноосвітніх навчальних закладів Смолінської та Злинської ОТГ.
У ході зустрічі присутні обговорили питання щодо реформування системи шкільного харчування, адже з 1 січня 2021 року набув чинності новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Так, учасники розглянули питання щодо розширення вимог з організації харчування.
Зокрема, це стосується визначення основних груп продуктів, що обов’язково мають бути в раціоні дитини, вимог до цієї харчової продукції, а також доповнення переліку продуктів, які забороняється продавати у шкільних буфетах.
Головним завданням залишається аналіз небезпек і здійснення контролю на всіх етапах приготування їжі, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Тож фахівці надали роз’яснення щодо дотримання вимог про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Зазначимо, що застосування принципів НАССР є обов’язковою вимогою законодавства.
Під час наради представники загальноосвітніх навчальних закладів отримали вичерпні відповіді на питання стосовно впровадження змін у харчуванні учнів та обговорили деталі організації харчування в закладах освіти громади.