Спеціалісти Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області беруть активну участь в роботі комісій, створених органами місцевого самоврядування Кам’янець-Подільського району, щодо додержання санітарних правил та правил торгівлі в закладах громадського харчування та закладах торгівлі.
Проводяться обстеження вищевказаних закладів на відповідність вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».
Під час комісійних перевірок з метою профілактики ускладнень санітарно-епідемічної ситуації щодо захворювань людей на гострі кишкові захворювання, харчові отруєння та ботулізм оцінюється загальний санітарний стан закладів, проводиться роз’яснювальна робота з підприємцями та найманими працівниками щодо дотримання основних принципів організації безпечного приготування їжі, реалізації продуктів харчування та обов’язкового дотримання правил особистої гігієни. У випадку виявлення недоліків надаються рекомендації.