31 серпня 2022 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації
опубліковано 01 вересня 2022 року о 16:24

У середу 31 серпня 2022 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (далі – ДНПК) при Тернопільській обласній державній адміністрації, на якому було розглянуто питання про звернення Лановецької Міської Ради, щодо надання дозволу Лановецькій районній організації українського товариства мисливців і рибалок на відстріл лисиці червоної та доведення її популяції до відповідних норм, у зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо сказу тварин на території Лановецької міської територіальної громади, а також профілактики сказу та усунення ризиків виникнення зоонозів.

   Основними доповідачами були:  Василь Яциник – начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області (далі – Головне управління), Олександр Міняйло - начальник Лановецького управління Головного управління та Микола Слюсаревський - головний спеціаліст відділу лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів обласного управління лісового і мисливського господарства.

    Доповідачі охарактеризували епізоотичну ситуацію в області та на  території Лановецької міської територіальної. При висвітленні питання  сказу доповідачі відмітили значне зниження захворюваності, у порівнянні з попередніми роками.

   Начальник  Головного управління - Ігор Рогальський порушив питання проблеми безпритульних тварин, а також проблему ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.  Голова ДНПК Ігор Гайдук наголосив на  ролі керівників органів місцевого самоврядування у питаннях профілактики сказу  та інших захворювань на території області.

     ДНПК, зокрема, прийняла  рішення, що силами єгерської служби на території мисливських угідь, провести заходи щодо регулювання чисельності лисиць шляхом відстрілу, з метою доведення популяції до 0,5 – 1 голови  на  1 тис. га (10 км2) угідь та посилити контроль з питання профілактики сказу. Керівників органів місцевого самоврядування зобов’язано вжити невідкладних заходів щодо вирішення проблеми безпритульних тварин.           

   Протокол рішення ДНПК буде розіслано до органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, зобов’язано іншим зацікавленим службам.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux