Спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для підприємців, які здійснюють харчування в загальноосвітніх школах Заболотівської селищної громади.
Під час роботи було обговорено питання щодо гігієнічних вимог до харчоблоків та якісного харчування дітей, а також впровадження та функціонування системи НАССР в харчоблоках навчальних закладів.
Адміністрація навчальних закладів зобов’язана впровадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи НАССР в харчоблоках, адже НАССР є важливим інструментом для контролю безпеки харчування.
Головним завданням системи НАССР є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.